"Azzal szeretnénk kezdeni, hogy most is biztonságos ételt rendelned. Akár anélkül is tudsz tőlünk rendelni magadnak vagy akár szeretteidnek is, hogy egyáltalán láttátok volna a futárt, ezzel teljesen elkerülve a személyes érintkezést" - áll a vásárlóknak küldött levélben, amelyben mindenkit tájékoztatnak a biztonságos ételrendelési lehetőségekről, valamint a cég óvintézkedéseiről.

Állítják, hogy a működésük kifejezetten biztonságosnak mondható még ilyen kiélezett helyzetben is: a NetPincér GO saját futárszolgáltatásukon keresztül úgy lehet rendelni, hogy lehetőség van a kommentmezőben kérni, hogy ne kelljen érintkezni a futárral. Igényelhető, hogy hagyja a futár az ajtó előtt vagy a kapunál a kiszállított ételt, ehhez online Szép-kártyával vagy bankkártyával is megoldható a fizetés. A cég platformján (weboldal, app) élőben követhető a térképen, hogy merre jár a futár, az alkalmazás pedig értesítést (push notification) küld arról, hogy pontosan mikor vehető fel a megérkezett rendelés, akár anélkül, hogy a futárt egyáltalán látná a vásárló.

Azon partnereknek, akik nem részei a NetPincér GO étteremhálozatának, a kommentmezőben szintén jelezhető, ha nem szeretne valaki személyesen találkozni a futárral, az online kártyás fizetés pedig náluk is választható.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos is megerősítette a kormány hivatalos tájékoztató oldalán, hogy még a hatósági házi karanténra kijelölt személyek is fogadhatnak az ajtóban rendeléseket, mert ezek az esetek nem számítanak szoros kontaktusnak. A Netpincér ebben az esetben mindenkit arra kér, hogy online kártyás fizetést válasszon és kerülje el a direkt kapcsolatot a futárral mindenki biztonsága érdekében.

A NetPincéren lehetőség van akár szeretteknek, idősebb hozzátartozóknak is ételt rendelni, akár másik városba is. Ilyenkor javasolt előre értesíteni a futár érkezéséről a másik személyt. Ebben az esetben is kérik az online kártyás fizetést a illetve a kommentmező használatát.

A cég még a következő óvintézkedésekről számolt be:

  • Felhívták mind a 2000 éttermi és közel 2000 futár partnerüket a koronavírus miatt, hogy tudatosan kerüljék a közeli fizikai kapcsolatot az emberekkel, pl.: kézfogás, ölelés stb. - mindenkinek javasolták a legalább egy méteres távolság megtartását.
  • Rendszeresen fertőtleníteni kell minden eszközt, amit munkájuk során használnak és mással is érintkezhet min. 60 százalék alkoholtartalmú fertőtlenítő szerrel.
  • A futár partnereknek minden kiszállítás során a csomag átvétele előtt közvetlenül, illetve a csomag átadása után is rögtön fertőtleníteni kell a kezüket, sőt még arra is van iránymutatásunk, hogy hogyan fogják a csomagokat ahhoz, hogy a legkisebb eséllyel legyen indirekt kapcsolat az emberek között.
  • Legalább a műszak elején és végén fertőtleníteni kell a kiszolgálási területet, a futár táskákat kívül-belül és minden olyan tárgyat, amivel érintkeznek mások is.
  • Továbbá hivatalosan is megkérték az éttermeket arra, hogy ahol csak lehet biztosítsák futár partnereik számára a kézmosási lehetőséget az éttermekben, illetve a futár partnereiket 60 százalék feletti alkoholtartalmú kézfertőtlenítőkkel is ellátják.
  • Több városban (Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Győrött) osztottak a fogyasztóknak kis méretű, hordozható kézfertőtlenítő gélt is, miután hallották, hogy több ember már nem tudott beszerezni magának a boltokban. (Ez sajnos a hatalmas igény miatt már náluk is elfogyott.)

"Egészen addig, ameddig esetleg a hatóság biztonsági okokból nem szünetelteti a működésünket vagy a járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések nem lehetetlenítik el a kiszállítást, elérhető lesz a NetPincér országosan" - közölte a társaság.