A kereskedelmi egységekben 2023 első negyedévéig több mint 200 településen válnak elérhetővé a postai szolgáltatások mellett a szerencsejáték termékek, köztük a kaparós sorsjegyek, a lottójátékok, valamint a nyereménybeváltás - írják a cégek közleményükben. (Ez azt jelenti, hogy a postai mellett a lottózók szolgáltatásai is bekerülnek több vidéki településen a helyi kis boltokba - ott, ahol a Magyar Falu program keretében állami támogatást kaptak vállalkozások és vállalták, hogy ellátják a postai közreműködői tevékenységet - írta meg mai cikkében a 444.hu is.)

A Posta és az SzZrt. olyan megoldásokat keres, amelyekkel fenntartható működést és modern szolgáltatásokat nyújthat a kistelepüléseken élők számára is. Így a Szerencsejáték Zrt. elsőként csatlakozott a Magyar Posta Zrt. közelmúltban elindított új postapartneri programjához - áll a társaságok közös közleményében.

A vállalat számára fontos, hogy a lehető legaktívabb módon tudja támogatni a vidék megtartó erejét, és keressék azokat a megoldásokat, amelyekkel fenntartható működés mellett hosszútávon biztosítani tudják a postai szolgáltatásokat kisebb településeken is – kommentálta a bejelentést Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.

A SzZrt. és a Posta 1991-ban kezdte meg együttműködését. A postai értékesítőhelyek között több mint 1600 helyszínen érhető el a Szerencsejáték Zrt. teljes termékkínálata, és további 920 helyszínen sorsjegy-értékesítés zajlik - írta az MTI.