A felhívással indult tárgyalásos eljárás eredménytelenségéről a MÁV-csoport 9 cége (beleértve a Volánbuszt is) adott ki közleményt az uniós közbeszerzési közlönyben. Az ajánlatkérők a következők voltak:

- MÁV Magyar Államvasutak Zrt.,

- MÁV Szolgáltató Központ Zrt.,

- MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.,

- MÁV Központi Felépítményvizsgáló Kft.,

- Záhony-Port Záhonyi Logisztikai és Rakománykezelési Szolgáltató Zrt.,

- MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt.,

- MÁV FKG Felépitménykarbantartó és Gépjavitó Kft.,

- MÁV Vagon Vasúti Jármű Gyártó és Javító Kft., és a

- VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt.

A kért szolgáltatás a közúti gépjárműpark tartós bérlete és teljes körű flottarendszerű üzemeltetése volt. A járműparkba 2 261 gépjármű tartozik, de a felhívás kiterjedt további 565 opciós mennyiségre is. Az ajánlatkérők csak a 2 261 darabos alapmennyiségre vállaltak lehívási kötelezettséget. Ennek a megoszlása a következő:

- személykocsi 850,

- pick up 334,

- mikrobusz 156 darab,

a többi haszongépjármű.

A MÁV csoport részvényese (a magyar állam) július 28-án elrendelte, hogy a központi költségvetés kiadási oldalának kímélése érdekében az ajánlatkérők haladéktalanul vizsgálják felül a közbeszerzés fedezetét. Ennek eredményeként az új járművek igénybevételéhez a fedezet nem biztosított, így eredménytelen lett a tender. A közbeszerzésen a Mercarius Flottakezelő Kft. és a Mészáros M1 Autókereskedő Kft. tett ajánlatot.

A Napi.hu április végén közölte, hogy a becsült árhoz képest félmilliárddal drágábban szállít járműveket Mészáros Lőrinc cége a közútkezelőnek. A felcsúti székhelyű Mészáros M1 Autókereskedő Kft. szállíthat összesen 313 könnyű teherjárművet a közútkezelőnek, nettó 3 milliárd 835 millió forintért. A becsült ellenérték 3 milliárd 375 millió forint volt.