November 1-jétől újra kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön.

Ennek megfelelően a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenki köteles a közösségi eszközön és minden olyan zárt helyiségben és nyitott területen, amelyben tömegközlekedési eszközre várakoznak az utasok orvosi-, munkavédelmi-, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje - írja a MÁV-Volán közleményében.

A társaságok felhívják a figyelmet arra, hogy a szabályszegő utasra, ha a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, 8000 forintos pótdíjat szabhatnak ki.

A közlekedési cégek továbbá kérik az utasokat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. Felhívják arra is a figyelmet, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozásában legjobb eszköz a védőoltás.