Péntekre virradó éjszaka egy markáns hidegfront éri el az országot, amely egy időre véget vet a kánikulának. Országszerte 24 óra alatt több mint 10 fokot csökken a hőmérséklet, így pénteken csupán 15 és 22 fok között alakul majd a maximum-hőmérséklet, és az ország nagy részén a reggeli, délelőtti órákban lesz a legmelegebb - írja a Met.hu előrejelzésében.

Csütörtökön még napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd estétől északnyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet és beborul az ég. Délután főként a keleti megyékben elszórtan, majd estétől északnyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, esőre. Pénteken a kora délutáni óráktól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Kezdetben a délnyugati szél megélénkül, majd éjszaka északnyugatira, északira fordul, és több helyen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is előfordulhatnak viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között várható, a délkeleti megyékben lesz a melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 15 és 22 fok között alakul, az ország nagy részén a reggeli, délelőtti órákban lesz a legmelegebb.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, helyenként alakulhat ki zápor. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

(Tönkreteszi a gyenge forint a nyaralását? Van megoldás!)

A kép forrása: Pixabay.