Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent nyílt tender három évre szól és csak új, Magyarországon forgalomba helyezett mentőautókkal lehet pályázni.

Az ajánlatkérők nem határozták meg sem a darabszámot, sem pedig a kocsik típusát (hogy B vagy C kategóriásak legyenek). A járművek szállítása mellett az ajánlatkérőknek vállalniuk kell a következőket:

  • 24 órán belüli teljes körű pótalkatrész ellátást (a várható futásteljesítmény 60-70 ezer kilométer, járművenként és évente),
  • kötelező garanciát 60 hónapra, vagy pedig 300 ezer kilométerre.

Az ajánlattevőkre pénzügyi feltételeket nem szabtak meg az, viszont be kell mutatniuk a megajánlott B- és C-típusú járművek töréstesztjeit.

Az ajánlattételi határidő március 11. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 50 súlyszámmal szerepel.

Tavaly áprilisban már nyílt közbeszerzésen keresett a következő három évre új mentőgépjárműveket szállító vállalkozót az OMSZ. A keretösszeg akkor nettó 4 milliárd 881 millió forint volt. Augusztusban pedig Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár - az Országos Mentőszolgálat napján - közölte, hogy az ország 254 mentőállomása részére ugyanennyi mentőautót szereznek be a következő két évben. A 2010-ben kezdődött beszerzés során összesen mintegy 1000 új mentőautót állítanak a mentők szolgálatába.