Mindez azt jelenti, hogy jelenleg Magyarországon az állam után jó eséllyel Mészáros Lőrinc a legnagyobb munkáltató - állapította meg cikkében a G7.

Vállalati szinten egy cég van, amely jelenleg több alkalmazottal rendelkezik, mint Mészárosék, a 30 ezer főt foglalkoztató Magyar Posta. A Mészáros-csoport által közölt 25 ezres munkavállalói létszám után szintén két állami vállalat a következik a legnagyobb foglalkoztatók listáján: a Volánbusznak és a MÁV-nak egyaránt valamivel több mint 18 ezer dolgozója van. A legtöbb embert alkalmazó piaci cég a Spar Magyarország Kft. 14 ezer munkatárssal, de az országban nincs tíz vállalat, amely 10 ezer embernél többnek adna munkát - írja a portál.

Csoportszinten, azaz a leányvállalatokkal együtt az OTP és a Mol is több mint 25 ezer embert foglalkoztat. Az olajipari társaság a legutóbbi éves jelentésében több mint 26 ezer fős létszámadatot közölt, míg az OTP több mint 35 ezer munkatársat alkalmaz. A vállalatok között azonban több külföldi érdekeltség is van, ezek nélkül az OTP hazai központja 10 ezer embert foglalkoztathat, a Mol pedig ötezret.

A Mészárosékhoz köthető vállalatok közül az MKB Bank 2400 embert alkalmaz, a Hunguest Hotels pedig közel 1900-at.