A Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ismét elnyert két tendert. Erről a Budapesti Értéktőzsde honlapján számolt be az Opus.

Az egyik közbeszerzés a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósága által kiírt "Élőhely-rehabilitáció a tiszakürti Kis-Tiszán" projekt volt, amelyet a legjobb ár-érték arányt tartalmazó ajánlataival 326,9 millió forint értékben nyert el a kft. Szintén elnyerte a cég a Hortobágyi Nemzeti Park "Beregi, nyírségi lápok és Mohos-Nyárjas vízpótlás" projektjének munkálatait 434,75 millió forint nettó értékben.

A kiírás alapján a Tisza-menti holtmedrek, a nyírségi lápok, valamint a szatmár-beregi keményfás ligeterdők és láprétek vízellátottsága a folyószabályozás és a belvízlevezetés eredményeképpen drasztikus mértékben lecsökkent vagy megszűnt. A még fennmaradó élőhelyek ökológiai állapota is erősen leromlott. A nemzeti park emiatt tűzte ki célul a működési területén található tiszakürti Kis-Tisza komplex élőhely-rehabilitációját, valamint a beregi és nyírségi lápok vízutánpótló rendszereinek korszerűsítését.

Ennek keretében 4 hektárnyi ideiglenes vízborítású vizes élőhelyet hoznak majd létre, amelyet a Tisza árvizei töltenek majd fel. Az élőhely-rehabilitáció elsősorban a védett gémféléknek fog megbízható táplálékforrást nyújtani. A másik nagy beruházási elem fejlesztése során a nyírségi és beregi lápok ökológiai vízkészletének és klimatikus feltételeinek javítása, valamint a vízvisszatartás hatékonyságának növelése valósul meg a meglévő vízpótlórendszer és műtárgyak felújítása és cseréje által.