A fogyasztóknak arra kell figyelniük, hogy segítsék az átadás-átvétel folyamatát, ha az új szolgáltató adategyeztetést kér, illetve a mérőórák leolvasánál. A szóvivő felidézte, hogy korábban a GDF Suez és az E.On is bejelentette kivonulását a lakossági gázpiacról, és a gázszolgáltatásról szóló törvény előírása alapján a MEKH már kijelölte a Főgáz Zrt.-t szolgáltatóként.

A szóvivő kitért arra, hogy a hivatal szigorúan szabályozza az átadás-átvételi folyamatot. Emlékeztetett, hogy a GDF Suez és az E.On helyére lépő Főgáz kijelölésekor kötelezték a társaságot, hogy 30 napon belül készítsen az érintett fogyasztók tájékoztatásáról tervet, amelynek tartalmát a MEKH meghatározta, az átadás-átvételről pedig hetente kérnek írásos tájékoztatást.

Elmondta azt is, hogy a cégek a lakossági szolgáltatói engedély visszaadását azzal indokolták, hogy nem éri meg nekik a lakossági ellátás. A rezsicsökkentésre hivatkoznak, arra, hogy nem ugyanolyanok az üzleti feltételek, mint amikor piacra léptek. Midez azonban nem érinti a rezsicsökkentést, azt törvény szabályozza, az árak maradnak - hangsúlyozta Scherer Zsolt.