A Mol 2012-ben elsőként helyezett üzembe gyors elektromos töltőt, és azóta is folyamatosan bővíti hálózatát. A fogyasztók igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása, a fenntartási költség, valamint az infrastrukturális beruházások megtérülésének érdekében a társaság ezentúl versenypiaci alapon működteti az e-töltő hálózatát - olvasható a portálon megjelent közleményben.

Jelenleg négy budapesti töltőállomáson (Istenhegyi út., Kerepesi út., Könyves Kálmán körút, Hunyadi út.) találhatók villámtöltők. Ezek mindössze 30 perc alatt képesek feltölteni egy elektromos autó akkumulátorait menetkészre.

QP | Quality Placement

A lassabb AC töltés ára 1 990 forintba kerül, míg a gyorsabb DC töltés ára 2 990 forint lesz. Minden megkezdett töltést, előre kell fizetni és függetlenül attól, mennyit tölti valaki az autóját a fenti összegek valamelyikét fizeti. A további részletek itt találhatóak.

Az év végéig további 10 elektromos töltőt telepít a cég Budapesten, vidéken pedig 15 töltőt adnak át. Emellett a Mol-csoport részt vesz a NEXT-E projektben is, amelynek köszönhetően a régióban egy 252 darab gyors és ultragyors elektromos töltőből álló regionális hálózatot hoz létre 2020-ig. A projekt részeként idén 11 darab töltőt telepítünk az autópályák és az M0-ás autóút mentén.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.