Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent ajánlattételi felhívás célja, a 8 jármű befogadására alkalmas új kocsiszín koncepció vizsgálata, az engedélyezési terv elkészítése, a szükséges hatósági engedélyek beszerzése, valamint a tenderdokumentáció elkészítése.

Ajánlatot az tehet, aki az utolsó 6 évben teljesített, de legfeljebb 9 éven belül megkezdett időszakból fel tudja mutatni a következő referenciákat:

  • egy járműtároló kocsiszín vagy üzemi épület építésére vagy átépítésére vonatkozó engedélyezési terv és/vagy kiviteli terv és/vagy egyesített engedélyezési és kiviteli terv elkészítése,
  • legalább egy, az országos közforgalmú vasúti pálya részét képező vasútvonalon fekvő állomáson található kitérő és hozzá kapcsolódó minimum 1 kilométer hosszúságú egybefüggő, országos villamosított közforgalmú vasúti pálya építésére vagy átépítésére vonatkozó engedélyezési terv és/vagy kiviteli terv és/vagy egyesített engedélyezési és kiviteli terv elkészítése.

Az ajánlattételi határidő május 6. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.

A tram-train terveiben mindvégig szerepelt a hódmezővásárhelyi járműtelep felépítése. A mostani felhívásból nem derül ki, hogy a kocsiszín azonos a járműteleppel, vagy pedig annak csak a része. Mint a Napi.hu közölte, tavaly januárban a kormány 1 milliárd forinttal megemelte a „Szeged–Hódmezővásárhely tram-train rendszerhez szükséges járműtelep építése” című projekt támogatását, így az 4 milliárd 481 millió forintot tesz ki. Múlt év júliusában pedig újabb négy járművének beszerzésére 9 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.