Elősütött és panírozott (úgynevezett pané) termékek gyártásának fejlesztését kezdte el, illetve egy új, regionális kutatás-fejlesztési központot is kialakít Veszprémben a Pannontej Zrt. A különlegességek széleskörű gyártásához két új gyártósort helyeznek üzembe, valamint új épületet, raktárat és kutatóközpontot is létrehoznak. A

több milliárd forint értékű beruházás eredményeként épülő kiválósági központ, a jelentős gyártásivolumen-növekedés mellett új munkahelyeket is teremt. A mostani fejlesztésekkel az üzem jelenlegi kapacitása megduplázódik, a Veszprémben gyártott új sajtok pedig főleg exportra mennek mondta Kajdon Attila, a Pannontej Zrt. vezérigazgatója. A beruházással a veszprémi üzem a cégcsoport egyik legfontosabb - Európában pedig az egyik legnagyobb - globális innovációs és fejlesztési központja lesz.

A már elindult építési munkálatok első szakasza a tervek szerint szeptemberben zárul. A folyamat második fázisában - az európai gyártási kapacitások optimalizációja révén - a pané termékek gyártósora a Savencia csoport csehországbeli, hesovi egységéből 2019 januárjában érkezik Veszprémbe. A vállalat középtávon egy másik, modern gyártósor beszerzését is tervezi, ami további kapacitásbővítést eredményezhet az üzemben.

A Pannontej Zrt. olyan közkedvelt piacvezető sajtmárkák gyártója, mint a Medve, a Tihany Válogatás, a Pannónia, vagy a Karaván. A Savencia Fromage & Dairy vállalatcsoport leányvállalataként széles nemzetközi portfólióval és nemzetközi sajtgyártói tudással is rendelkezik.

A kép forrása: Szabó Dániel/Napi.hu.