Visszavonta az ajánlatkérő NKK Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. Nyugati pályaudvarra bevezető vonalszakaszok rekonstrukciójának tervezésére kiírt közbeszerzést – derül ki az uniós közbeszerzési közlönyben közzétett tájékoztatóból.

A kért szolgáltatás a következő volt: a Nyugati pályaudvarra bevezető vonalszakaszok rekonstrukciójának engedélyezési tervezése, engedélyeztetése, továbbá a kiviteli tenderdokumentáció elkészítése a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest, valamint a Városligeti elágazás és a Városliget megállóhely közötti szakaszokon.

A Napi.hu júniusban írt a közbeszerzési felhívásról, amelyben a feltételek között – egyebek mellett – a következők szerepeltek:

  • a Nyugati pályaudvar és a távlatban tervezett rákosrendezői városi park között létesülő lineáris park Dózsa György út és Szegedi út közötti szakaszának teljeskörű tervezése, önálló kerékpáros és gyalogos infrastruktúrát biztosító sétányként,
  • a jelenleg 9 vágányos, mintegy 45 méter hosszúságú Dózsa György úti vasúti felüljáró átépítésének megtervezése 10 vágány szélességűre.

Az ajánlattételi határidő július 14. volt. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepelt az ár és a minőség is. De végül a közbeszerzési eljárást visszavonták.