Az OTP Bank széles kereskedelmi banki termékkínálatában új forintbetét lekötési forma jelent meg, amely elérhető valamennyi közép- és nagyvállalat, önkormányzat és közszolgálati szervezet számára. Az új, időben sávos konstrukció keretein belül 90, 120 és 180 napos futamidőre köthetik le szabad pénzeszközeiket a gazdálkodó szervezetek. Az egyes futamidőkön belül 6x15, 6x20, 6x30 napos részidők kerültek megállapításra, eltérő kamatmértékekkel.


Minimum 10 000 000 forint betétlekötés esetén a kamat mértéke oly módon kerül meghatározásra, hogy az a teljes futamidő tekintetében az utolsó részidő kitöltése esetén a mindenkori hirdetményi kamatokat meghaladó érték legyen. Amennyiben a hosszabb időtáv alatt a betét feltörése mégis szükségessé válna, a kitöltött részidőknél meghatározott hozamot az ügyfelek részére az OTP Bank megtéríti (a konkrét kamatmértékek a www.otpbank.hu honlapon tekinthetők meg).


A szolgáltatás elérhető OTPdirekt telefonos szolgáltatáson keresztül, valamint a vállalati számlavezetéssel foglalkozó bankfiókokban.


Az OTP Bank hosszú távú, a csökkenő kamatkörnyezetben is fix, magas hozamot nyújtó új betétlekötési formája révén a vállalat vagy az önkormányzat likviditása fenntartható anélkül, hogy folyamatosan figyelemmel kellene kísérni a megtakarítások lejáratát.


(A tájékoztatás nem teljes körű, ezért - amennyiben felkeltettük érdeklődését - információért forduljon a Kereskedelmi Banki Centrumainkban dolgozó munkatársainkhoz. Részletes feltételekről tájékozódjon az OTP Bank Nyrt. bankfiókjaiban és a közzétett üzletszabályzatunkból, hirdetményből. A betéti szerződés részletes leírását az üzletszabályzat tartalmazza.)