A Középülettervező Zrt. valamint a Hamburg C. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tervezheti a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) új campusát, valamint az oktatási célú ingatlanok bővítését, nettó 4 milliárd 676 millió forintért. A becsült ellenérték kevesebb, 4 milliárd 297 millió forint volt - közölte a tervpályázati eljárást követő hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő  BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben

A tervpályázatot tavaly novemberben nyerte meg a most megbízást kapott két tervező cég. A tervezett PPKE új campus a Múzeum utca - Pollack Mihály tér - Bródy Sándor utca - Szentkirályi utca által határolt tömbben helyezkedik el. A telek területe 18 ezer négyzetméter. Az épületekben várhatóan 3 300 aktív hallgató, közel félezer oktató és adminisztratív dolgozó kap helyet. 

Az ajánlatkérő március 4-én kötött szerződést a tervezőkkel.

A Napi.hu január közepén írt arról, hogy közzé tette a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a "Bródy projekt" megvalósításához kapcsolódó építési beruházás generálkivitelezési közbeszerzését. Idézet a felhívásból: "A projekt alapvetően 2 épületet megvalósítását öleli fel. A beruházás fő eleme a Szentkirályi utca 26. szám alatt létesítendő új campus épület, mely az oktatás számára létesül. Vele párhuzamosan kerül átépítésre a Bródy Sándor utca 15. szám alatti műemléki épület, amely az egyetem működését támogató központi szervezeti egységek irodái számára készül. A beruházás hatókörébe a Szentkirályi utca 28-30. szám alatti oktatási épület is beletartozik, mely az új campus épülethez való szerves kapcsolódása miatt kisebb mértékben érintett."