A pécsi bankár megadta a módját a szórakozásnak, 40. születésnapján a bank pénzén szervezett magának 70 fős megabulit több millió forintért, amit az egyik legmenőbb villányi borászatban tartott. A tanuk beszámolója szerint nem spóroltak semmivel - olvasható a lap portálján.

F. Balázs dolgozni ke­vésbé szeretett. Az elmondások alapján alig látták a munkahelyén, ahova egy héten egyszer járt be, idejének nagy részét a balatoni nyaralójában töltötte. A sok milliós fizetéssel rendelkező bankár még újságra sem volt hajlandó költeni a saját pénzéből, ezért a balatoni nyaralóba minden reggel Pécsről hozta a helyi újságot sofőrje, aki a családi nagybevásárlást is a bank pénzéből intézte a vezetőnek.

Minden költségét a pénzintézet állta

A pécsi bankár tulajdonképpen egy feudális hierarchiát épített ki beosztottjai között - így jellemezte a történteket Kutas Tamás, a Baranya Megyei Fő­ügyészség szóvivője.

A vádlott arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az OTP-től. fiktív számlákat állítottak ki a bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta. sok esetben volt valós szolgáltatás mögötte, mint szállodai és éttermi számlák, de többször előfordult, hogy a vállalkozók juttattak vissza pénzeket.

A bank dél-dunántúli beruházásait végző építési cégek az ő kérésére túlszámlázott projektekbôl adtak vissza különbözô összegeket, és a bank pénzén ezekkel a cégekkel végeztette saját lakás- és nya­ralófelújítását is. A régióveze­tő beosztottjaitól is pénzt követelt, rávette őket, hogy a munkába járáshoz igényeljenek autójukra útiköltséget, amit minden hónapban le kellett adni neki.

Vádalkuval öt évet kaphat a bankár

A pécsi ügyészség 19 emberrel szemben emelt vádat, akik között bankárok, étteremtulajdonosok és építési cégek vezetői is vannak. Az ügyészség vádalkuval készül a tárgyalásra, a bankárnak beismerés esetén öt- éves letöltendő börtönt ajánlanak fel. A 260 millió forintból 60 millió forint térült meg, a bankárnál részvényeket, készpénzt és aranytömböket vettek zár alá.

F. Balázs az egyik legígéretesebb hazai fiatal közgazdásznak számított, amikor 2007-ben 30 évesen kinevezték az OTP Bank dél-dunántúli fiók igazgató­jának.

"A sikkasztási ügyre az OTP Bank belső vizsgálata derített fényt, és a pénzintézett tette a büntetőfeljelentést is korábbi alkalmazottjával szemben" - közölte lapunkkal az OTP Bank.