Pár év múlva indulhat a repülőtaxi-szolgáltatás a londoni Heathrow repülőtéren, miután megegyeztek a Vertical Aerospace Group-pal a szolgáltatás kiépítéséről. A reptér azonban még számos vizsgálatot tart az infrastruktúra kialakításáról.

Az egyik legnagyobb feladat ugyanis az, hogy a járművek jól beilleszkedjenek a meglévő rendszerbe, és az, hogy mindez a többi szolgáltatással és a hatóságokkal is megfelelően működjön együtt. 

A Vertical 1350 darab négyszemélyes, egypilótás VA-X4-es elektromos repülő taxi gyártását vállalta mintegy 5,4 milliárd dollár értékben. A vállalat szerint a taxik csendesebbek, tisztábban és olcsóbbak is a helikoptereknél. Az első tesztrepülést jövőre tervezik, a gyártás megkezdése azonban 2024-ben indulhat csak el.

Arról korábban a Napi.hu is írt, hogy Airbus szeptemberben bejelentette, hogy megkezdi egy új, elektromos, városi légiközlekedésre tervezett jármű fejlesztését, amely négy személy szállítására alkalmas, hatótávolsága 80 kilométer, utazósebessége pedig 120 km/h.