Elárverezi használt eszközeit a Tesco. Az áruházlánc működésből kivont eszközeire hagyományosan csak az interneten lehet licitálni, egyszerű regisztráció után. Természetesen személyes megtekintés is lehetséges, sőt ajánlott az árverés zárása előtt - írta közleményében a társaság. Az eszközök fényképes bemutatását, a pontos feltételeket, a részvételi szabályzatot, a fizetés módját az aukciószervező honlapján közlik.

A két forduló során 250 tételben, csaknem ezer eszköz keresi új gazdáját, a teljes kikiáltási ár 15-20 millió forint között alakul. Az első aukciós forduló meghatározó termékcsoportja a sütőipari gépeké, berendezéseké. Nyújtógépek, kenyeres és pékáru kínáló kocsik széles választéka található az oldalon. A második, június 12-én záruló fordulóban a nyomtatóké a főszerep, több száz darab vár gazdára. Ebben a szakaszban még pizzasütőket, vendéglátó-ipari berendezéseket, ipari vasalókat és varrógépeket is felkínálnak.

Egyes berendezéseket azért adnak el, mert a hipermarket szigorú szabályzata elavulási időt ír elő, amely után mindenképpen újakra kell cserélni az eszközöket, függetlenül attól, hogy még használható állapotban vannak. Emellett a Tesco folyamatosan felméri a vásárlói igényeket és azokhoz igazítja működését, így azokat a berendezéseket, amelyek feleslegessé válnak, árverésen értékesítik. A termékek kiárusítása környezetvédelmi szempontból is fontos, hiszen amelyek nem hibásak, akár évekig működhetnek még.

A mostani aukció tételei a logisztikai központokból és az áruházakból is az aukciós oldalra kerültek - nyilatkozta az árverést lebonyolító Intergavel Aukciószervező Kft. vezetője. Kocsis Csaba közölte, az online árverést, mint lebonyolítási módot azért kedveli az áruházlánc, mert így mindenki korrekt feltételekkel, egyenlő esélyekkel pályázhat az eszközökre.

QP | Quality Placement