A Magyar Közlönyben megjelent határozat a támogatást két részre bontja. Az idei költségvetésből 426 millió, míg a jövő éviből 4 milliárd 78 millió forint jut a Király Sportlétesítmény (a saját honlapon: Király Szabadidősport Egyesület) fejlesztésére.

A létesítményt Király Gábor kapus hozta létre 16 éve. Az egyesület honlapján található információ szerint a létesítmény nyugodt, csendes helyen, 45 ezer négyzetméternyi területen helyezkedik el. Az ideális környezetben működő komplexum lehetőséget nyújt különböző szabadidősportok űzésére, kulturális rendezvények megtartására.

A főépületében található színvonalas kiszolgálóhelyiségek a profi-és szabadidős sportoláshoz is minden igényt kielégítő hátteret biztosítanak. A Sportpresszó kiváló lehetőséget nyújt a kikapcsolódáshoz, az éhség és a szomjúság csillapításához, valamint a gondtalan szórakozáshoz.

A fő szerepet természetesen a labdarúgás kapja. Az UEFA-szabványnak megfelelő centerpálya mellett, egy edzőpálya, három füves edzőterület, egy beton-, és két salakborítású pálya áll a bérlők rendelkezésére. További szabadidős játékoknak is kiváló helyszíne létesítményünk, hisz két salakos, nemzetközi szabványnak megfelelő teniszpálya, valamint két, aszfaltos kosárlabdapálya várja a sportolni vágyókat. Szó esik még a kapusiskoláról is.

Sem a kormányhatározat, sem a honlap nem foglalkozik a második ütem fejlesztésével, amelyre most pénzt kapott Király. Mindössze egy utalást találtunk arra, hogy a következő lépés egy rehabilitációs központ felépítése lesz.