A felcsúti székhelyű Fejér-B.Á.L. Kft. a Magyar Építő Zrt.-vel közösen megnyerte a Gödöllői Premontrei Perjelség közbeszerzését a használatában lévő, zsámbéki Zichy-kastély felújítására. A szerződés előzetesen becsült értéke nettó 963 millió forint volt, amely közel duplájára, 1,724 milliárd forintra nőtt az eljárás végére, amit támogatásból finanszíroznak - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Az épületet a katolikus egyházi közösség oktatási célokra használja.

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester három gyerekének (Beatrix, Ágnes, ifjabb Lőrinc) tulajdonában lévő, 2015 júniusában alapított Fejér-B.Á.L. Kft. nyerte meg a WHB Kft.-vel és a ZÁÉV Zrt.-vel közösen az érdi önkormányzat nettó 14,8 milliárd forint keretösszegű közbeszerzését is - erről bővebben itt olvashat. A beruházásokat uniós és magyar állami támogatással finanszírozzák.

A közelmúltban a Mészáros gyerekek cége a Magyar Építő Zrt.-vel közösen tette a legjobb ajánlatot a Testnevelési Egyetem továbbképzési központjának Velencei-tó melletti épületének felújítására-fejlesztésére is, nettó 1,2 milliárd forintért - hívta fel a figyelmet a hvg.hu. Ezt a beruházást is az állam finanszírozza.

A Fejér-B.Á.L működésének első félévében nettó 1,2 milliárdos, majd 2016-ban 3,2 milliárd forintos éves forgalmat bonyolított - derül ki a Céginfo.hu adataiból. Az éveket 65 millió, illetve 319 millió forint adózott nyereséggel zárta.

A Gödöllői Premontrei Perjelség közbeszerzésén Mészárosék cége mellett - a közbeszerzési dokumentum szerint - ajánlatot tett még a Hungary Invest Kft., a Confector Mérnöki Iroda Kft. és a Laterex Építő Zrt.

A kép illusztráció.