A felhívás nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Innovációs és Technológiai Minisztérium közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A verseny nélküli közbeszerzés indokaként a közbeszerzési törvényre utal a közlemény, amely szerint korábbi azonos vagy hasonló szolgáltatás megrendelésére alkalmazhatja a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást az ajánlatkérő.

A faladat meghatározása a következő: Magyarország kormánya magas szintű állami közfeladat ellátási tevékenységéhez kapcsolódó szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadás és tanulmánykészítés. A stratégiai tanácsadás 1000-től 2500 óráig terjedhet, ebből az idei mennyiség 1000 óra. A stratégiai tanulmányokból pedig idén 7 darabot kell elkészíteni, egyenként 400 ezer leütéssel.

A nyertesekkel szeptember 21-én kötött szerződést az ITM.

A Napi.hu 2019 augusztusában írt arról, hogy a Századvég nyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, több mint egymilliárdos közvéleménykutatási tenderét. A kutatás célja a társadalom jövőképének a felderítése. A megbízás pontos összege 1 milliárd 44 millió forint. A két nyertes a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány volt.