A Tescóban jelenleg az árstoppolt csirkemell pultos része szlovák eredetű, és csak a vágóhíd magyar, ahol feldolgozták - számolt be a portál.

A G7.hu szerint a boltlánc határozottan magyar csirkemellet szeretne venni, de az nem mindig van. És ennek részben pont az az oka, hogy az árstop miatt nagyon megnőtt iránta kereslet, másrészt a madárinfluenza és a szektorban lévő óriási munkaerőhiány okozza a problémát.

Számunkra prioritás, hogy a többszörösére megnövekedett vásárlói igényeket folyamatosan ki tudjuk elégíteni. Ennek érdekében, amennyiben hazai partnereink elérhetősége korlátozott, átmeneti megoldásként kell importból kiegészíteni a pultos csirkeválasztékunkat. Csomagolt baromfikínálatunk ugyanakkor teljes mértékben magyar forrásból érkezik – közölte a Tesco sajtóosztálya.

A boltok a jelenlegi helyzetben több szempontból sem tehetik meg, hogy ragaszkodnak a magyar árstoppos áruhoz. Egyrészt jogszabály kötelezi őket arra, hogy a tavalyi készletnek megfelelő mennyiséget tartsák ezekből a cikkekből, tehát egy bizonyos mennyiséget valahonnan mindenképpen be kell szerezniük. Másrészt a hatóságilag limitált áru termékek iránt az olcsóságuk miatt nőtt a kereslet, és a boltok el akarják kerülni, hogy a vevő üres polcokat lásson.

Egyes boltokban újabban már feltűnő az is, hogy kizárólag szlovák cukrot lehet kapni, természetesen árstoppolva - tette hozzá a portál.