Július elsejétől vált elérhetővé a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelynek konstrukciói a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően a kkv-szektornak továbbra is rendkívül kedvező kamatszint és feltételek mellett kínálnak finanszírozási lehetőségeket. Az újraindítási program fő célja, hogy támogassa a hazai vállalkozások fejlesztéseit, beruházásait, illetve segítse a szektor likviditását a pandémiás időszakból való kilábalásban. 

A Takarékbank fiókjaiban a legkorábbi időponttól elérhetővé váltak az új konstrukciók, hogy a vállalkozások minél gyorsabban kapjanak segítséget az újrainduláshoz. A hitelintézet szükség esetén átcsoportosítással is készül a várható ügyfélrohamra.

A Takarékbank eddig is meghatározó szerepet játszott a kkv-k finanszírozásában. A Széchenyi Kártya Program (SZKP) piacvezető kereskedelmi banki partnere, a konstrukció bevezetése óta több mint 132 ezer kölcsönszerződést kötött, és mintegy 1200 milliárd forint forrás kihelyezésével segítette a vállalkozások működését, ami 38 százalékos részesedést jelent a hazai pénzügyi piacon. Az Agrár Széchenyi Kártyáknál pedig minden három forintból kettő a Takarékbank közvetítésével jutott el az agrárvállalkozásokhoz. Az SZKP-ben a legnépszerűbb termékek a folyószámlahitelek, de az elmúlt években dinamikusan nőtt a beruházási hitelek igénylése is. 

A válság utáni újraindulásnál a kereskedelmi bankokra különösen fontos feladat hárul azzal, hogy megfelelő forrással segítsék a vállalkozások működését. A Takarékbank saját termékei mellett az összes támogatott konstrukciót is kínálja ügyfeleinek a nagyvárosokban és a kisebb településeken egyaránt, és piaci súlyát meghaladó mértékben tervezi növelni hitelkihelyezését, hogy ezzel járuljon hozzá a gazdaság mielőbbi talpraállásához – mondta Vida József, a Takarékbank vezérigazgatója.