Az ópusztaszeri székhelyű Turbo Tech Hungary Kft. szállíthat három új kazánt az Óbudán, a Kunigunda útja 49. szám alatt lévő Észak-budai fűtőműbe, nettó 2 milliárd 798 millió forintért - derül ki a nyílt tender eredményéből, amelyet az ajánlatkérő BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

A fűtőmű 1-es, 2-es és 3-as jelű kazánjai már 45-48 éve működnek, és a fűtőfelületeket alkotó csőrendszerek elhasználódtak. Ezért szükségessé vált a három kazán bontása, és az új kazánok telepítésének tervezése, illetve kivitelezése. Az új kazánok beépítésének célja, hogy azok a legalacsonyabb légfelesleg tényezővel, a lehető legjobb tüzeléstechnikai hatásfokkal üzemeljenek, a nitrogén-oxid emisszió pedig a megengedett 100 [mg/Nm3] határérték alatt maradjon.

A nyertessel január 25-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerezésen az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt., a Kraftszer Vállalkozási Kft., az Orgenergosztroj Intézet Rt. Magyarországi Fióktelepe, továbbá a Rafako Hungary Kft. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Turbo Tech Hungary Kft. 2011-ben alakult, a jegyzett tőkéje 50,5 millió forint, a tulajdonosai pedig Ménesi Tamara és Császár Róbert. A 2020-as évet 1 milliárd 477 millió forint nettó árbevétel mellett 37,7 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.