A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Geotherm Hungary Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata a geotermális fűtőmű megtervezése és kiépítése. Részletesebben: a meglévő termálkút párosra (termelő- és visszasajtoló kút) alapozott, hatékonyság- és költségoptimalizált hőhasznosító rendszer megtervezése és kiépítése. Az így előállított hőmennyiség a mosonmagyaróvári távhőrendszerbe kerül betáplálásra, csökkentve ezzel a jelenlegi földgáz felhasználást, valamint ezzel párhuzamosan csökkentve az üveggáz hatású gázok kibocsátását. A termelő kútból óránként 120 köbméter, 83 Celsius fokos víz nyerhető.

A nyertessel március 25-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a nagytarcsai Trust-Bau Építőipari Szolgáltató Kft. is.

A Napi.hu tavaly januárban közölte, hogy egy termál-kútpáron alapuló geotermikus hőhasznosító rendszer épül Mosonmagyaróváron. A nyert hőt a távfűtőmű kazánházába vezetik, így csökkentve a gázfelhasználást.

A közbeszerzési dokumentumokból kiderül, hogy a közbeszerzés tavaly augusztusban eredménytelen lett, mivel a káli székhelyű Zele-Bau Épitőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., az ajánlati kötöttség meghosszabbított idejére nem nyújtotta be az ajánlata fenntartására vonatkozó nyilatkozatot.