A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter erről szóló rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg. Eszerint a Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlása 2022 utolsó napjáig tart. Eddig a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. felett a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. gyakorolta a tulajdonosi jogokat.

A Céginfo.hu adatai szerint a Sopron-Fertő Zrt. jegyzett tőkéje 20 millió forint, vezérigazgatója a Fertőszentmiklóson lakó Kárpáti Béla Imre. (A helyi kdnp-s politikus  neve korábban akkor került elő, amikor az Átlátszó majd' egy éve megírta, hogy a kormány egy 23 millirádos hatalmas beruházást tervez Fertőrákoson.)

A cég honlapján olvasható a következő: "A Fertő-tó környezetének fejlesztése azzal a céllal valósul meg több tízmilliárd forintból 100 százalékos kormányzati támogatással, a Modern városok program részeként, hogy a korábbi vízi telep területének kibővítésével magas színvonalú turisztikai vonzerőt jelentsen a hazai és külföldi látogatók számára egyaránt. A tó kincsei és a környezetében rejlő kikapcsolódási lehetőségek a korábbi átfogó fejlesztések hiánya miatt a látogatók előtt mindez idáig rejtve maradtak."