Az OTP számos hagyományos terméknél egyre inkább átáll a digitális szolgáltatásokra, ennek keretében indították el az online személyi kölcsön terméket. Az idei év elejétől a bank által kihelyezett személyi hitelek 5 százalékát már online módon folyósították. A fiókokban bevezették a digitális aláírást is - írta az MTI.

A bank létrehozott egy belső csoportot, amely az innovációs ötletek első értékelésében kap majd szerepet. Ehhez kapcsolódva a keresik az együttműködést a hazai és nemzetközi szintéren a startup vállalkozásokkal.

A tervek szerint két új platformot indítanak el a külső szolgáltatók felé. Az első egy akcelerátorprogram, a másik egy kockázati tőkeprogram lesz. Az előbbiben az OTP partnere a Nestholma finn társaság lesz, mivel nem csak magyar, hanem nemzetközi startup cégekkel is együtt akarnak működni.

A programra november 30-ig jelentkezhetnek a cégek, köztük a fintech megoldásokat kínáló startupok, a kiválasztott vállalkozásoknak egy 3 hónapos támogatói programban kell részt venniük jövő év február végétől.

A bank kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó leányvállalata, a Portfolion ősszel létrehozta az OTP digitális kockázati tőkealapot, amely a startup fintech cégeket kockázati tőkebefektetésekkel segíti. A digitális alap a régióban keres ígéretes ötleteket, egy-egy céget kezdetben 100 ezer euró és 1 millió euró közötti befektetéssel támogatja majd - mondta Molnár András vezérigazgató.

Címlapkép forrása: Shutterstock