A nyílt tenderfelhívás az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg.

A feladatokból: meg kell tervezni az ipartelep körbejáró útjai közül a déli és nyugati oldalon haladó útszakaszait és csomópontjait. A városból érkező személyforgalom útvonalának megtervezése a személygépjármű parkolóhoz, illetve a meglévő M2-es autóút csomóponttól új teherforgalmi út megtervezése az ipari park északkeletii kapujáig,a környező lakóutcák forgalmának a zavarása nélkül. Az utakon 5 csomópont lesz.

A tervezendő útszakaszok együttes hossza hozzávetőleg 3,5 kilométer, ebből 2 kilométer 2x2 sávos, 1,5 kilométer pedig 2x1 sávos. Tervezendő mintegy 2,1 kilométer kerékpárút és 500 méter zajárnyékoló fal is.

A tervezési idő 10 hónap.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közút tervezéséből legalább nettó 175 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő szeptember 7.

Júliusban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a kormány a gödi Samsung gyár víziközmű beruházásait. A beruházás Göd mellett Sződligetet, Vácot és Dunakeszit érinti. A kormány még májusban határozatba foglalta, hogy a gödi Samsung-gyár a víziközmű hálózatához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésére 11 milliárd 984 millió forinthoz jut. A kivitelező a helyi szolgáltató, a DMRV lesz.

Még áprilisban egy rendelettel a kormány a gödi Samsung-gyárat különleges gazdasági övezetté nyilvánította, így elvonva az ellenzéki vezetésű Gödtől a momentumos városvezetés bevételeinek mintegy harmadát.