Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője ezentúl a Robert Bosch Kft. ügyvezetését egyedül látja el. A cégen belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetésére 2019. április 1-jétől Szászi Istvánt nevezték ki.

A Robert Bosch Kft.-nél az autóipari fejlesztési tevékenység 2000-ben mindössze öt munkavállalóval kezdődött. 2005-ben alakult meg hivatalosan a BFK, amely ma a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne.

QP | Quality Placement

A Robert Bosch Kft.-nél ma összesen több mint 3200 fő dolgozik, közülük 2800 munkavállaló közvetlenül a BFK-ban. Ezzel az autóipari mérnökök számát tekintve a budapesti a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszíne és innen irányítják a Kolozsváron és Szófiában található mérnöki központok tevékenységét is.

A BFK új vezetőjének kinevezett Szászi István 15 éve dolgozik a Bosch csoportnál. Pályáját a cégnél projektmérnökként kezdte Budapesten, majd dolgozott a csoport reutlingeni és abstatti telephelyein is. Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta, ahol 1997-ben járműmérnöki diplomát szerzett, majd 2004-ban PhD-fokozatot a hibatűrő járműdinamikai rendszerek irányításának területén.