Még 2004-ben nyert el Simicska Lajos érdekeltsége a jogot, hogy 761 fővárosi hirdetőoszlopot 25 évig üzemeltethessen. A Mahir Cityposter 2006-ban kötötte meg erről a szerződést, míg nem 2015 szeptemberében a főváros arra hivatkozva, hogy az számára előnytelen, a közgyűlésen elfogadtatott egy előterjesztést, amellyel egyoldalúan szerződést bontott a reklámcéggel.

Aztán ezt elkezdték elbontani karácsony előtt. Amit Simicska Lajos egy biztonsági cég embereivel próbáltatott megakadályozni. Pereskedés kezdődött, és elsőre a bíróság jogerősen eltiltotta a fővárost a bontástól.

A bíróság nemcsak a bontástól tiltotta el a fővárosi önkormányzatot. Először első fokon, majd másodfokon is kimondta, hogy jogszerűen nem mondhatja fel a szerződést a Mahir Cityposterrel. Ezt erősítette meg csütörtökön a Fővárosi Törvényszék is döntése az Index szerint.

A múlt héten pedig a Közbeszerzési Döntőbizottság határozott úgy másodfokon, hogy szabálytalanul zárták ki egy tenderből.

 

Simicska Lajos bizalmatlan az új vevőkkel

Már régen várható volt, hogy a Magyar Nemzetet bezárja Simicska Lajos milliárdos. Azonban a lapért már többen jelentkeztek, így van esély arra, hogy megmenekülhet. A Napi.hu utánajárt, hogy kik lehetnek az új tulajdonosok és mekkora eséllyel pályáznak a patinás újságra. Egyikük már hirtelen vissza is lépett.