A Zimbo Perbál Húsipari Termelő Kft. svájci tulajdonosa jelentette be a megállapodást, és a kereskedelmi lánc is megerősítette az adásvétel hírét az Indexnek.

A svájci Bell Food élelmiszercsoport itthon főleg a Zimbo húskészítményekről és az Eisberg salátamárkáról nevezetes. A kft. 2018-ban 6,9 milliárd forintos forgalmat ért el, és az előző évekhez hasonlóan veszteséget termelt - derül ki a cégadatokból. Jelenleg 188 dolgozót foglalkoztatnak.

Várhatóan 2020. október 31-én zárul a tranzakció.

"A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. szerződést írt alá a Zimbo Perbál Húsipari Termelő Kft. termelő üzemének megvásárlásáról. A szerződés hatályba lépése a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásához kötött. A tranzakció jóváhagyását követően a Spar célja a meglévő munkahelyek megőrzése és újak teremtése, valamint az üzem fejlesztése. Az adásvétel részletei kapcsán titoktartási megállapodás köti a feleket, így további információkat nem áll módunkban kiadni" - közölte a Spar az Indexel.

A Sparnak már van két húsipari üzeme, az egyik Bicskén, ahol a Regnum márkájú frisshús-termékeit állítja elő, a másik Üllőn, ez egy saláta- és szendvicsüzem.