Az Uniqa Biztosító Zrt. nyerte az állami hivatali autók casco biztosítsára kiírt közbeszerzést, nettó 2 milliárd 729 millió forint keretösszeg erejéig. A Nemzeti Bélyegmúzeum Kft. vagyonbiztosítását pedig 267 millió forintért vállalta - derül ki a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által az uniós közbeszerzési közlönyben közzétett beszámolóból.

A hivatali járművek száma 2 302, ebből 2 180 a személygépkocsi, de szerepel a listán 1 autóbusz, 111  tehergépkocsi, és 10 félpótkocsi is.

Az Uniqa Biztosító Zrt.-vel október 25-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a Generali Biztosító Zrt. és a Groupama Biztosító Zrt. is.

A Nemzeti Bélyegmúzeum Kft. által kiírt vagyonbiztosítási tender eredménye szintén az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg. A biztosított műtárgyak értéke 41,8 milliárd forint, míg a műtárgyak szállítására szóló szállítmánybiztosítási fedezet 30 millió forint, káronként és évente.

Ezt a közbeszerzést - egyedüli ajánlattevőként - szintén az Uniqa Biztosító Zrt. nyerte meg 267 millió forinttal.

A Napi.hu egy napja írt arról - a 24.hu alapján - hogy az állam úgy döntött, megvásárol 42 milliárd forintért egy bélyeggyűjteményt a tulajdonában álló Magyar Postától. Elvileg ez lehet a béremelés fedezete a cégnél, de ennek egyelőre nincs nyoma.