A két nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első tender az V. kerületi önkormányzat közigazgatási területéhez tartozó különféle építmények mélyépítési tervezési feladatainak, valamint kiegészítő építészeti, mérnöki szolgáltatások ellátására irányul. Az egyes szerződéseket majd később köti meg az ajánlatkérő, a keretösszegen belül. Közelebbi feladat nem szerepel a közleményben.

A két nyertessel október 8-án kötött szerződést az önkormányzat. Indult még a tenderen a TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft., a Perfektum Mérnöki Kft., továbbá a Kasib Mérnöki Manager Iroda Kft. is.

A másik közbeszerzés célja, a 10 milliárd forintos kereten belül, az önkormányzat közigazgatási területéhez tartozó különféle építmények mélyépítési, illetve építési jellegű felújítási és fenntartási munkáinak, valamint a kiegészítő szolgáltatások ellátására. Az egyes munkákra itt is egyedi szerződést kötnek majd a felek. Az egyedüli ajánlattevő Penta Kft.-vel október 6-án kötött szerződést az önkormányzat.