Noha azt a Párbeszéd által tett feljelentés miatti eljárást, mely a Mátrai Erőmű területén és környezetében korábban észlelt környezetszennyezés miatt indult, néhány héttel ezelőtt megszüntették, a megszüntető határozatot a Gyöngyösi Ügyészség hatályon kívül helyezte.

Mindez Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettesének facebookos közleményéből tudható, mely szerint mintegy két hete, május 19-én hozott ügyészségi döntés értelmében mégiscsak tovább kell vizsgálni, mitől és minek eredményeként lettek többen is rosszul 2019 novemberében a Mátrai Erőmű dolgozói közül.

Az ügyről akkor a Napi.hu is beszámolt: az egészségügyi határértéket meghaladó mértékű kénhidrogént és nitrogén-monoxidot, valamint foszfor-hidrogént (foszfin) mutattak ki a mérések, és a külsős szakértők megállapítása szerint ezek a gázok nem a Mátrai Erőműben keletkeztek.

Az ügyben egy, a 444.hu-nak küldött levélből derült ki, hogy az egészségre is ártalmas gázok szivárgását az Őzse-völgyi tározóból vett víz okozhatta - ahová a Mészáros Lőrinc által tulajdonolt Viresol Kft. 2019 nyarán szabálytalanul engedte a hulladékát.