Az Alstom-ügyet a Legfőbb Ügyészség 2016 szeptemberében vonta ügyészi hatáskörbe, és a nyomozással a Központi Nyomozó Főügyészséget bízta meg - írta  közleményében Keresztes Imre főügyész. Hozzátette, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik az eljárás - írja a Magyar Hírlap.

A nyomozást még 2011. január 3-án rendelték el. Az OLAF vizsgálatát 2012 februárjában kezdte, s a 2016. november 28-án kelt ajánlását részben a Magyarországon már folyamatban lévő nyomozás adataira alapozta - tájékoztatott a főügyész. Az OLAF vizsgálati jelentése tavaly decemberben érkezett meg a Legfőbb Ügyészségre, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbítottak. A főügyészség 2016 októberében több személyt gyanúsítottként hallgatott ki, ám a nyomozás állásáról - annak érdekére figyelemmel - jelenleg további tájékoztatás nem adható - közölte Keresztes Imre.

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes a magyar Hírlappal  annyit közölt, a gyanúsítottak között nincs közszereplő, s annyit árult még el, egyikük sem áll kényszerintézkedés hatálya alatt. A gyanúsítottak számáról azonban információ nem adható - válaszolta kérdésünkre a szóvivő. A nyomozás határideje 2017. április 3.