A kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

Magyarország biztonsága és határvédelme érdekében a kormány meghosszabbítja a Magyarország egész területére elrendelt tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az OS-en.
Szepesi Anita, 2018. szeptember 4. kedd, 09:30
Fotó: Reuters

Az intézkedés a törvényben előírt speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szervek kezébe, mert ezzel garantálnák, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjanak fellépni az illegális bevándorlással szemben az országhatár mentén és az ország területén is.

A határvédelemre szükség van, az illegális határátlépési kísérletek folyamatosak. A rendőrség az ország területén is rendszeresen azonosít illegális migránsokat, akiket aztán visszaszállít a határkerítéshez - írja a közlemény. Ehhez képest a rendőrség hivatalos adatai szerint egész augusztusban összesen 13 illegális bevándorlót fogtak el.

Mindezek ellenére a KTK azt állítja, hogy a balkáni útvonalon jelenleg is több ezer migráns torlódott fel, közülük többen továbbra is a magyar határon át próbálkoznak, a magyar határvédelem hiányában Magyarországra ismét a 2015-ös tömeges bevándorláshoz hasonló nyomás helyezkedne.

(Ezt olvasta már? Alapos dorgálásban részesíthetik a kormányt)

HOZZÁSZÓLÁSOK