A pénztárcánkra menne, ha beütne a karantén

Az egészségügyi karantén idejére alapesetben a munkavállalót nem illeti meg díjazás, mert ez nem minősül fizetett távollétnek.
Rácz Gergő, 2020. február 27. csütörtök, 11:31
Fotó: Pixabay

Viszló László munkajogász szerint ugyanakkor ez egy vis maior helyzet, hiszen a munkavállaló önhibáján kívül nem tud munkába állni. Ilyenkor a munkáltató dönthet úgy, hogy erre a kiesett időre a felek megállapodása alapján munkabért számol - idézi a szakértőt az MTI.

Betegszabadság, így táppénz ilyen esetekben nem jöhet szóba, arról a munkáltató nem dönthet, hiszen erre nem jogosult.

Kollektív szerződés (ksz) rendezhetné ezt a kérdést, azonban Viszló László tudomása szerint még nem készült olyan kollektív szerződés, amely az egészségügyi karantén idejére járó díjazást, munkabérkifizetést rendezi.

A magyar jogrendszerben nincs az egészségügyi karanténra vonatkozó munkajogi szabály, ez egy új helyzet, amely a későbbiekben szabályozást igényel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MaTar, 2020.02.27 20:42

A karantén az jogi nyelven nem egészségügyi zárlat? Mert az keresőképtelenség, és arra táppénz is jár. A betegszabadság kissé pőtyögős. Ha saját betegségnek tekintjük, akkor jár. Ha nem, akkor nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html