A Fidesz-frakció Orbánnal tárgyal a büdzséről

A Fidesz képviselőcsoport hétfői ülésén Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jelenlétében tárgyal majd a büdzséről és az adótörvényekről.
MTI, 2011. október 21. péntek, 13:49
Fotó: Napi.hu

A Fidesz frakcióvezetője szerint a jövő évi költségvetés fő célja a stabilitás, ezt szolgálja a jelentős összegű tartalékképzés. Lázár János pénteken sajtótájékoztatón elmondta: a képviselőcsoport hétfői ülésén Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jelenlétében tárgyal majd a büdzséről és az adótörvényekről, s a kormányfő a vasárnapi európai uniós csúcs eredményeiről is beszámol.

A frakcióvezető közölte, áttekintették és elutasítják az MSZP és az LMP alternatív költségvetési javaslatát, szerintük azok adóemelést jelentenének.

Rogán Antal, a gazdasági bizottság fideszes elnöke kiemelte: a jövő évi büdzsé tervezetében szereplő 300 milliárd forintos tartalék lehetővé teszi, hogy a kormány bármilyen vészhelyzetet időben kezelni tudjon.
Fontos célként említette a nyugdíjkassza és az egészségbiztosítási alap egyensúlyának megteremtését. Az utóbbit szolgálja a környezetet és az egészséget károsító fogyasztási szokásokat terhelő adók emelése - magyarázta.

HOZZÁSZÓLÁSOK