Székesfehérvár önkormányzata és a Pannon Egyetem (PE) stratégiai együttműködést kötött, amelynek kiemelt célja a helyi ipar által keresett műszaki szakemberek egyetemi szintű képzésének indítása Székesfehérváron. A cégek igényeinek minőségi kielégítésére félévente új szakok indítását tervezik, amelynek első lépéseként 2012 szeptemberétől a logisztikai mérnök mesterképzést kezdik meg.

A képzés a logisztikaszervezési és irányítási tudás mellett a mai gazdasági igényeknek megfelelő műszaki tartalmat, informatikai rendszerek mély ismeretét is biztosítja. A tervek szerint a végzett szakemberek alkalmasak lesznek vállalatokon belüli és vállalatok közötti anyag- és információáramlást megvalósító logisztikai folyamatok és műszaki rendszerek tervezésére, elemzésére és irányítására.

A logisztikai mérnök mesterképzésre augusztus 10-ig lehet jelentkezni pótfelvételi eljárás keretében. A jelentkezés feltételeiről részletek a PE Műszaki Informatikai Kar szakhoz kapcsolódó információs honlapján (mik.uni-pannon.hu/logmernok) találhatók.