A hirtelen tavasz után a feje tetejére áll az időjárás

A hét végéig marad az enyhe tavaszias idő, míg szombattól némi lehűlés érkezik. Ez az évszakhoz képest még mindig nem jelent majd hideget, azonban jelentősen megélénkül a szél: erős, néhol viharos lökések jöhetnek napokig - derült ki a Országos Meteorológiai Szolgálat heti előrejelzéséből.
K. Kiss Gergely, 2017. március 22. szerda, 18:00
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, erőteljesebb gomolyfelhő-képződés északon, északkeleten valószínű. A Dunántúlon helyenként, másutt szórványosan várható zápor, zivatar. Az élénk déli, délnyugati szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Pénteken a többórás napsütés és sok fátyolfelhő mellett főként északon, északkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé helyenként záporeső is előfordulhat. Másutt csapadék nem valószínű. Az északira, északkeletire forduló szél főként az északkeleti országrészben délutántól megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, néhol zápor előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet keleten erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Hétfőn felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Elszórtan zápor kialakulhat. Az északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

HOZZÁSZÓLÁSOK