A magyar cégvezetők pozitívan látják a jövőt

A nemzetközi és a magyar gazdaság stabilitásával, továbbá a vállalati tranzakciós piac bővülésével számolnak jövőre a magyar cégvezetők - derült ki az EY legfrissebb globális tőkebizalmi barométeréből.
MTI-Eco, 2016. december 9. péntek, 14:52
Fotó: Stockfresh

A megkérdezettek fele stabilnak ítéli a magyar gazdaság helyzetét, minden harmadik válaszadó pedig javulásra számít. Emellett a vállalati döntéshozók jelentős része arra számít, hogy a nemzetközi gazdasági helyzet kiegyensúlyozott marad vagy javulni fog a következő 12 hónapban.

A vállalati akvizíciókkal és összeolvadásokkal kapcsolatban a magyar vezetők 54 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a hazai tranzakciós piac bővülésére számít. A legtöbben a korábbi évekhez hasonlóan a technológiai szektorban számítanak több tranzakcióra.

Dezse Margaret, az EY tranzakciós tanácsadási szolgáltatások üzletágának vezető partnere szerint a magyar vezetők a régióban átlag feletti aktivitásra készülnek a vállalati tranzakciós piacon. A régiós országokban megkérdezettek 43 százaléka számít arra, hogy aktívan keresni fogja a felvásárlási lehetőségeket, szemben a magyarországi 53 százalékos aránnyal.

Az akvizíciók célja továbbra is a piaci részesedés növelése, melynek akadályát ugyanakkor a magyar cégvezetők a megfelelő célpontok hiányában látják.

A magyar válaszadók mintegy 20 százaléka gondolja úgy, hogy a digitális technológiák elterjedése a munkaerő csökkenéséhez vezethet, 47 százalékuk pedig lehetőséget lát a munkaerő számának növekedésében.

Az EY globális tőkebizalmi barométerét 1700 vállalati döntéshozó megkérdezésével készítették összesen 47 országban. A közép- és dél-európai régióban Bulgária, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Málta és Lettország cégvezetőit kérdezték. Az évente kétszer megjelenő barométert az EY először 2009-ben készítette el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.12.09 15:39

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.12.09 15:13

Mint Csányi, meg a Mészáros, és a multik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html