A választás alatt is zavartalan lesz az állami hírgyártás

Nem csökken a létszám a médiahatóságnál és a királyi médiánál, összességében valamivel több pénzt költhetnek el, mint idén.
Komócsin Sándor, 2017. október 31. kedd, 09:12
Fotó: Unsplash

Kevesebb pénzt kapna ugyan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) személyi kiadásokra, mint idén, ha a parlament elfogadja a kormány ezzel kapcsolatos törvényjavaslatát, ám a 650 fős létszám nem csökkenne - írja a Magyar nemzet. Fejenként körülbelül évi 13,5 millió forint jut egy munkatársra. A bérkeret csökkenését ellensúlyozhatja a közterhek mérséklődése.

A királyi tévé és rádió, azaz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) büdzséje 78,9 milliárd forintról 2018-ban, a választás évében 80,7 milliárdra nőhet. Ebből 71,2 milliárdot fizetnek az adófizetők. A több mint 2000-es létszám maradhat.

A napilap emlékeztet arra, hogy az NMHH legutóbbi felmérése szerint az M1 állami hírcsatornánál a megszólalások háromnegyede kormánypárti szereplőktől hangzik el. A rádió Déli és Esti krónikájánál valamivel kevesebb teret kapnak a fideszesek, mint az M1-nél és a TV2-nél. A kormány tagjai viszont ezekben a hírműsorokban beszélhettek a legtöbbet.

A nyitókép forrása: Unsplash

HOZZÁSZÓLÁSOK