Akadálymentesítés a metróban - már dolgoznak a megoldáson

Jelenleg is dolgozik az új, kabinos megoldáson az M3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban a fővárosi önkormányzat és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 15. csütörtök, 12:36
Fotó: Napi.hu

A MEOSZ elfogadhatónak tartja, hogy kabinos, ferdepályás liftekkel biztosítsák a mozgáskorlátozott emberek közlekedését az M3-as metró azon megállóiban, amelyekben a feltételek nem adottak hagyományos liftek kiépítésére. Az eddigi egyeztetések szerint hat megállóban - Kálvin tér, Corvin-negyed, Nyugati pályaudvar, Arany János utca, Ferenciek tere, Klinikák - oldanák meg így az akadálymentesítést.

A közleményben idézték Kovács Ágnest, a szövetség elnökét, aki elmondta: az M3-as projektigazgatóság képviselője jelezte, hogy bekéri hét gyártótól a ferdepályás liftek műszaki paramétereit, a következő alkalommal pedig a MEOSZ bevonásával kiválasztják azokat, amelyeket a legmegfelelőbbnek találnak a mozgáskorlátozottak biztonságos közlekedése szempontjából.

A szövetség csak olyan ferdepályás liftet talál megfelelőnek, amelyben az aktív kerekesszékek, az elektromos kerekesszékek és elektromos mopedek is elférnek - tette hozzá a szervezet vezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.02.15 13:18

Nevezzük ki fradi tartalék focistadionoknak a lifteket, és máris dögivel lesz rá pénz és a groupama mégüzemeltteni is fogja, mindenre van megoldás, csak szóni kell a felcsuti gömböcnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html