Döntött a kormány Andy Vajna utódlásáról

A kormány úgy döntött, hogy nem lesz új filmügyi kormánybiztos – jelentette be Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
Dzindzisz Sztefan, 2019. március 20. szerda, 10:12
Fotó: Getty Images

"Mivel a kormánybiztos a Miniszterelnökséghez tartozott, ezért velük volt erről egyeztetés, kikérték a véleményemet, de akkor is elmondtam, hogy ez nem az én döntésem lesz. Ha olyan szakembert találnak, aki napi 12-14 órát dolgozik, felkészült szakmailag, és segíteni tudja azt a munkát, amit az egész filmszakma végez Magyarországon, akkor azzal együtt fogok tudni működni. A döntés mégis az lett, hogy nem lesz kormánybiztos" - mondta Havas Ágnes a rádióban.

Korábban csak arról döntöttek, hogy március 11-től változik a Filmalap Filmszakmai döntőbizottságának összetétele. Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója a testület tagjának kérte fel Divinyi Réka forgatókönyvírót, Fekete Ibolya rendezőt, valamint helyettes tagnak Zágoni Bálint dokumentumfilm rendezőt, forgatókönyvírót, filmtörténészt, a kolozsvári Filmtett Egyesület vezetőjét. Az újonnan kinevezett tagok megbízása 2 évre szól.

HOZZÁSZÓLÁSOK