Autóvásárlási hullám indult a piacon

Kedvező tendenciák alakultak ki a hazai új és használt autók piacán, lényegesen csökkent a hitelfelvétellel történő vásárlás - mondta Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének (MGOE) elnöke az M1-en az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2018. július 21. szombat, 14:06
Fotó: Napi.hu

A jogszabályok miatt már nem lehet olyan kedvezőtlen hiteleket igénybe venni, mint a gazdasági válság előtti években - magyarázta a szakértő, aki szerint: komoly gazdasági biztonság alakult ki, az emberek bátrabban mernek személygépkocsit vásárolni.

A válság óta eltelt 10 év, kiszabadultak a rossz hitelkonstrukciókból, akik korábban igénybe vették ezeket, és így jelentős autóvásárlási hullám indult el a használt és az új járműveknél egyaránt.

Az egyesület elnöke kedvezőnek értékelte, hogy az új autókat a céges vásárlók mellett már a magánemberek is nagy számban veszik.

A szakértő szerint ugyanakkor nem kell megakadályozni, hogy az Európai Unió országaiból a használt autók bekerüljenek Magyarországra. Ez lehetővé teszi olyan árszínvonal kialakulását, hogy a vásárlóknak ne kelljen irreális hitelekbe bonyolódniuk - tette hozzá Fojt.

A fotó forrása: Napi/Kummer János.

HOZZÁSZÓLÁSOK