Az adóbírság csupán kétharmadát fizetik be

Az adóhatóság 2010. január elseje és 2013. harmadik negyedéve között 3027, az adóteljesítménye alapján kiemelt adózónak minősülő társaságot ellenőrzött, a bevallások utólagos vizsgálata során összesen 117 milliárd forint nettó adókülönbözetet állapított meg, illetve 34,99 milliárd forint adóbírságot szabott ki.
Napi.hu, 2013. december 17. kedd, 08:38
Fotó: Napi.hu

A megállapított 21,85 milliárd forint jogerős adóbírságból 14,56 milliárd forint folyt be a költségvetésbe - válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Józsa István szocialista képviselő írásbeli kérdésére. Eszerint 2010 óta összesen 68 esetben vetődött fel adócsalás bűncselekményének gyanúja.

Varga kiemelte: Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt alkalmazottja november eleji sajtótájékoztatója és az azóta történt megnyilvánulások "pusztán vádakat, rágalmakat tartalmaznak az adóhatósággal szemben, konkrétumokat nem".

A NAV ellenőrzései során nem tesz különbséget a gazdálkodók között, az ellenőrzésre az adóhatóság egy manipulálhatatlan informatikai rendszer alapján választja ki az adózót. Egy csaknem 23 ezer fős, erős hierarchia szerint, a szolgálati utak mindenkori megtartásával működő szervezetben elképzelhetetlen egy Horváth szerint leírt "kézi irányítás". A miniszter Mihály szerint a volt NAV-dolgozó által előadottak jelenleg bizonyíték nélküli vádaskodások, amelyek megalapozottságának vizsgálata az ügyészség hatásköre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2013.12.18 01:35

@xatoklesz: Azért a fidesznyikek által vezetett parlamenti bizottságok elutasították a vizsgálatot... Vajon miért?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

xatoklesz, 2013.12.17 23:17

Horváth András volt adóellenőr: "1000 MILLIÁRDOS ÁFACSALÁS" 2013.11.08-án állt elő a vádakkal!
Az én határozott magánvéleményem, hogy ez még egy teljesen laikus számára is: -Egyértelműen hazugság!
EZT Horváth András ÉS a varázsütésre elindult kampányban résztvevő több száz balos és jobbos ujságíró is tudja!
AMIT MOST BEDOBTAK: KISALFOLD.HU - 2011.10.12. 17:21
A NAV regionális bűnügyi igazgatósága közel 4 milliárdos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte a CBA-üzletlánc franchise rendszerének megyei boltjait ellátó társaság abdai tulajdonosainak előzetes fogva tartását.
A BALOLDALI SAJTÓBAN 2013 decemberben MÁR ÚGY TÁLALJÁK: "A CBA CSAL"
KÉT ÉVVEL EZELŐTTI TÖRTÉNET, MELYNEK SZÁLAI 2006-IG NYÚLNAK VISSZA!
A tény: Az ÁFACSALÁST 2011.11.12.-én már a NAV felgöngyölítette, a csalókat elfogták!
Köztudott, hogy egy bűntény felderítése, - A BÍRÓSÁGOKNAK elegendő bizonyítékok felkutatása, beszerzése -, legalább fél-egy éves nyomozás kell, hogy megelőzze!
EBBŐL KÖVETKEZIK: a kormányváltás után, azonnal elkezdődött a csalássorozatok felgöngyölítése, míg az MSZP-SZDSZ alatt a maffiózók, talán a tudtukkal és hallgatólagos beleegyezésükkel, zavartalanul, áfát csaltak, loptak, offshore cégekbe tüntették el a milliárdokat!
Ez a BALOLDALI ORGÁNUMOKBAN BEINDÍTOTT hazugságáradat, a jó érzésű emberek igazságérzetének kihasználása, megtévesztése és semmibe vétele!

EZ MÁR AZ IZRAELI RON WERBER ÁLTAL IRÁNYÍTOTT MSZP-S ÉS BALOLDALI KAMPÁNY RÉSZE!
EZT A LERÁGOTT CSONT, IDEJÉTMÚLT TÖRTÉNETET RON WERBER ÉS A BALOSOK AZÉRT DOBTÁK BE ÉS DIREKT ÍGY IDŐZÍTETTÉK, HOGY ELTERELJÉK A FIGYELMET A BAJAI VIDEÓ, A BALOLDAL EGYMÁS ELLENI TORZSALKODÁSA A JÓ GAZSASÁGI ADATOK ÉS AZ -MSZP MIATT- A BÍRÓSÁG ÁLTAL ELRENDELT MEGISMÉTELT FÓTI IDŐKÖZI VÁLASZTÁSOKRÓL!
BRAVÓ WERBERKÉM!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszai, 2013.12.17 08:58

Adó hátán adó.
Te Varga!
Miért a kiadásokat csökkentitek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html