Az ÁSZ visszaszólt Bajnaiéknak

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) arra szólítja fel keddi közleményében az Együtt-PM-et, hogy ne használja kampánycélokra az intézményt.
MTI, 2014. április 15. kedd, 17:23
Fotó: Napi.hu

Az ÁSZ azt írta, hogy a pártszövetség "ne próbálja kampánycéljaira felhasználni az intézményt, ne vonjon le valótlan következtetéseket az ÁSZ tényeken alapuló ellenőrzési megállapításaiból, valamint tartsa tiszteletben az intézmény és elnöke függetlenségét".

Ezt azután közölték az MTI-vel, hogy az ellenzéki pártszövetség kritikával illette a hivatal vizsgálatának eredményét a központi közbeszerzés értékeléséről. Az Együtt-PM azt írta: Domokos László, az ÁSZ elnöke ismét bebizonyította, hogy "fideszes pártkatona", aki méltatlan és alkalmatlan a pozíciója betöltésére.

Az ÁSZ válaszközleményében kijelentette: intézményük egy független állami hivatal, amely nem vesz részt a politikai küzdelmekben.

A kifogásolt megállapításaikkal kapcsolatban megismételték: azt értékelték, hogy a közbeszerzési törvény módosításai és a 2012 januárjától hatályos új közbeszerzési törvény hozzájárultak-e a jogalkotói célkitűzések megvalósulásához, valamint azt ellenőrizték, hogy a közbeszerzések intézményeinek működése szabályszerű volt-e.

Megállapították: a törvényi változások egyszerűsítették a közbeszerzési rendszert, emellett a törvényi szabályozás átfogó módosításai és az új törvény több olyan előírást vezettek be, amelyek alkalmasak a kis- és közepes vállalkozások hatékonyabb bevonására a közbeszerzési eljárásokba.

"Hiányosságokat a központi intézményrendszer működésében, szabályozásában tárt fel az ÁSZ ellenőrzése, amelyekkel kapcsolatban számos javaslatot fogalmaztunk meg" - olvasható a közleményben, azzal együtt, hogy sajtótájékoztatójukon egyértelművé tették, az ellenőrzés során nem az egyes közbeszerzési eljárásokat, hanem a rendszer működését értékelték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.04.15 19:14

..pont bajnai beszél ..,és a libák ???:....na persze boston-i szabadkőműves háttérrel ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2014.04.15 19:05

Ez a derék pártkatona Domokos, is egyértelmű példa Lázár elvtárs pofátlanságára.
Esetében nem gond a Fideszes kötődés, míg egy civil szervezet ha arra vetemedik, hogy egy olyan szakértőnek ad egyszeri megbízást, aki néhány éve tagja volt egy pártnak! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

értelem, 2014.04.15 18:26

Akkor lesz becsületes és független az ÁSZ elnöke, ha nem politikai megrendelésre dolgozik és közöl módosított adatokat. Nem lenne szabad hazudni ezen a poszton, hiszen mindenki látja mi folyik közbeszerzésnek hazudott témában. Igaz, féltheti székét, mert köztudott és minden tény bizonyítja, hogy aki nem azt zengedezi amit Orbán kér, annak le is út, fel is út.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html