Az EMMI tárgyalna a pedagógusok elégséges szolgáltatásokról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tárgyalást kezdeményez a PDSZ sztrájkköveteléseivel kapcsolatos még elégséges szolgáltatásokról.
Tóth Kata, 2013. március 12. kedd, 08:25
Fotó: Napi.hu

Az EMMI egyeztetésre hívta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét, hogy kezdjenek tárgyalásokat és lehetőség szerint jussanak megállapodásra a "még elégséges szolgáltatásokról"a sztrájktörvénynek megfelelően.

A minisztérium álláspontja szerint minden pedagógus érdeke az, hogy előre megismerhesse a még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit. Ezen ismeret hiányában a pedagógusok nem tudják pontosan tájékoztatni sem a szülőket, sem a tanítványaikat. A köznevelési ágazat irányítását ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma felelősséget visel azért, hogy egy esetleges sztrájk esetén a köznevelésben érintett gyermekek, tanulók alapvető érdekei, a jogszabályban meghatározott nevelése, oktatása, jogai ne sérüljenek. A kormány által kijelölt tárgyaló a még elégséges szolgáltatásokról szóló tárgyalások megkezdését sürgeti. A kormány alapvetőnek tartja azt, hogy egy esetleges sztrájk idején a pedagógusok tisztában legyenek azzal, milyen feladat ellátására kötelezhetők és a tanulók pedig azzal, hogy milyen ellátásban részesülnek. Minden ellenkező tartalmú információval szemben ezen tárgyalások még meg sem kezdődtek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.03.12 10:21

Lehet sztrájkolni ,demokrácia van...,ha minden eu-i esemény jó lesz ,akkor nálunk is jól mennek a dolgok ,és lesz ősszel egy 25-30%-os béremelés ...,a kihatása idén 70 milliárd ft ,egész évben meg úgy 280 milliárd ft....,jövőre ...,nem kevés...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html