Itthon a legfontosabb esemény az lesz, hogy a jegybank Monetáris Tanácsa ismét összeül és dönt az alapkamat mértékéről. Londoni elemzők szerint 10 bázispontos csökkenés a legvalószínűbb (így 2,3 százalék lesz az alapkamat), a Reuters által megkérdezett mind a 18 szakértő ezt várja. Az elemzők 2,1 százalék körül várják a kamatcsökkentő ciklus végét, valamikor a következő hónapokban.

Az MNB ezen kívül a fizetési mérleg és a külfölddel szembeni állományok idei első negyedéves statisztikáit is közli, miközben az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegyeket értékesít, a terv szerint 60 milliárd forint értékben.

A határon túlról a német Ifo üzleti környezeti, illetve a várakozásokat bemutató indexe lesz az első komolyabb statisztika, a piac mindkét esetben minimális visszaesést vár. A délután folyamán a tengerentúlra fordul a figyelem, hiszen az USA-ból többek közt fogyasztói bizalmi index jelenik meg, de új ingatlaneladási statisztika is napvilágot lát. Ez utóbbinál havi alapon lanyhább, 1,6 százalékos növekedést várnak az elemzők, míg a bizalmi indexnél minimális javulást prognosztizáltak.