Azt hitte ma hőség van? - Nézze meg a holnapi előrejelzést

Szaharai eredetű levegő árasztja el a Kárpát-medencét. Mivel a front a következő napokban alig változtatja helyzetét, a Kárpát-medencében marad, sőt fokozódik a forróság. Az Országos Meteorológia Szolgálat szerint ez az év eddigi legerősebb hőhulláma.
K. Kiss Gergely, 2017. július 31. hétfő, 13:00
Fotó: Napi.hu

Hétfőn alapvetően napos, gyengén felhős idő várható, legfeljebb az északi megyékben fordulhat elő egy-két futó zápor. A mérséklődő déli, délkeleti szelet hétfőn már csak helyenként kísérhetik élénk lökések. Zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 21 fok között várható, az Északi-középhegység térségében lesz a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 32 és 36 fok között alakul az Alföldön a magasabb értékekkel.

Kedden derült, napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A déli, délkeleti szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes eloszlásban 16 és 23 fok között alakul, a leghűvösebb az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 37 fok között várható, keleten lesz a legmelegebb.

Keddre az OMSZ Nógrád megye kivételével az ország 16 megyéjére másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki hőség miatt, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 27 fok felett valószínű. Harmadfokú riasztást csak Békés és Csongrád megyére adtak ki, amelyekben 29 fok feletti napi középhőmérséklet várható

HOZZÁSZÓLÁSOK